Drumuri si platforme betonate

Drumuri și platforme

Pentru realizarea drumurilor si platformelor exterioare, tehnologia de executie este identica cu cea a pardoselilor industriale finisate mecanizat, diferenta constand in gradul de finisare. Pentru platformele exterioare se recomanda a se executa un finisaj grosier, la stadiul care sa asigure o buna aderenta, sau periat, sensul de periaj fiind de sus in jos pentru ca apa sa curga fara oprire.

Este de evitat periajul transversal pantei de scurgere, deoarece in aceasta situatie apa are un curs foarta lent umpland canalele periajului pana la nivelul crestelor din aval, iar in cazul unui inghet imediat, pe langa pierderea aderentei apare si riscul deteriorarii premature a stratului de uzura supus ciclicitatii inghet-dezghet in conditiile unei suprasaturari cu apa.

In situatia in care nu putem evita periajul transversal, platforma avand pantele de scurgere configurate pe mai multe directii, sensul de periaj se recomanda a fi ales pe directia in care obtinem cea mai mica suprafata cu periaj transversal, sau daca designul pardoselei o permite, pe intrega suprafata se poate executa un periaj oblic sensul fiind indicat de dolia dintre planurile existente.

drumuri-platforme-betonate-36

Calitate superioară sub fiecare pas! Pardoseli industriale de excepție pentru afacerea ta

Suntem aici pentru a te ajuta și pentru a răspunde întrebărilor tale