Intinderea foliei

Folia de polietilena care se intinde pe toata suprafata de turnare, are mai multe roluri, toate fiind  deosebit de importante pentru pardoseala industriala.

Primul este acela, ca, nepermitand apei din compozitia betonului  sa fie absorbita de stratul suport al pardoselii in momentul imediat turnarii, reactia se face lent si uniform in intreaga masa a pardoselii, permitand o prelucrare atenta si sigura a stratului de uzura. Astfel nu mai este necesara  o hidratare excesiva a suprafetei, lucru care ar determina o scadere a clasei betonului la nivelul stratului de uzura, ci vom obtine o pardosea industriala durabila si fara microfisuri excesive .


        

Al doilea rol la fel de important este acela de rupere a capilaritati, impiedicand ascensiunea apei din terasament in pardosea, la pardoselile din beton cu strat de uzura din rasina epoxidica, fiind recomandat montarea unui strat dublu de folie dintre care macar unul sa fie aplicat si la canturi pana la nivelul  cotei zero a pardoselei, eliminind astfel orice posibilitate de absortie prin contact direct cu o sursa supra hidratata.

Un alt rol este acela ca permite placii de pardosea sa alunece usor, reducand foarte mult coeficientul de frecare, pe suprafata  umpluturii, evitand astfel unele fisuri de  miscare si contractractie, fiind obligatorie montarea chiar si la suprabetonari in cazul in care se doreste flotabilitatea placi noi in raport cu cea veche care in acest caz are doar rol de suport. Pentru ca alunecarea sa poata fi functionala, este obligatoriu asigurarea spatiului de miscare intre marginile pardoselei  si orice obstacol rigid, prin aplicarea in jurul lui a unei benzi elastice cu grosimea mai mare decat miscarea propriu zisa a placii de beton.